Hoppa till innehåll
Hem » Termokjol

Termokjol

termokjol

termokjolar

 

Alla plagg har någon form av historia och så även täckkjolen, eller termokjolen som den också kallas.

(Eftersom det finns olika åsikter om vad plagget borde kallas för låter vi bägge vara med lika ofta i följande text…)

Historian bakom Termokjol / Täckkjol

För lite mer än 14 år sedan, så var det en kreativ och innovativ kvinna vid namn Sissi Kewenter som fick idén till täckkjolen. Hon hade lessnat på att frysa om rumpan och ville kunna klä sig på ett lätt och enkelt sätt. Täckbyxor kan vara så besvärliga att få av och på, eftersom man måste ta av sig skorna och trä på dem på benen för få på dem. Täckkjol behöver man däremot endast knäppa upp och sätta på sig. Det gör det till ett bekvämt och enkelt plagg.

Kewenter arbetar tillsammans med företaget Skhoop och de började sälja plaggent termokjol för omkring ett decennium sedan, en kort tid efter 2000 då Sissi hade lyckats leverera sin första modell. Idag har företaget lyckats expandera och de säljer omkring 20 modeller av täckkjolar, vilket är den största produktgruppen som finns ute just nu. De säljer dock mössor, jackor, skor och andra varma plagg som lämpar sig för vinterbruk också.

Skhoop säljer även plagg utomlands, mycket eftersom de har märkt ett stort intresse efter olika modeller av termokjol på marknaden. Det förekommer dock också en stor okunnighet om plagget ute i världen och det kan hända att efterfrågan skulle öka fortare om fler visste om att de fanns. Företaget exporterar kjolen till bland annat Nordamerika, Tjeckien, Finland, Polen och Danmark, med flera.

År 2013 fick den praktiska, unika och varma kjolen också en plats på guldgalan bland allt glitter, pynt, glamour och musikaliska arrangemang. Tillsammans med Skhoop så vann Sissi Peak Innovation Award och hon var mycket stolt när hon tog emot det, eftersom det är ett mycket prestigefullt pris.

Vinterplagget täckkjol har färdats en relativt lång väg, från att ha varit relativt okänd till att idag säljas i många länder. Förhoppningsvis kommer resan och utvecklingen att fortsätta även i framtiden.