Hoppa till innehåll
Hem » Bästa barnoverallen

Bästa barnoverallen

Vilken är den bästa barnoverallen? Det beror självklart på vilka faktorer som jämförs och värderas. Flera tester utnämner däremot Reima Reimatec Gotland till bästa valet.

Den ska vara slitstark, vattentät, andas och funktionell. Kraven på barnoverallerna är höga med all rätt. Det finns få andra plagg som utsätts för så stor yttre påverkan. Ett märke som ofta är med på Bäst-i-test listor över vinterkläder för barn är Reima och deras ”vinteroverall Gotland” har vunnit flera priser – både i Sverige och Norge.

Köp direkt hos Reima här

Reima Reimatec Gotland är en barnoverall som ger ditt barn den allra bästa komforten och skyddet under de kalla vintermånaderna /Barnvagnsvaggare.se

Testvinnaren – Vinterovall Gotland

Vinteroverall Gotland är en barnoverall för de yngre barnen. Reima säljer overallen i storleken 74 – 97.  En ålder då leken är lika mycket på knäna som på fötterna samt lika mycket i snön och vattnet som på barmark…

Overallen är vattentät och mycket slitstark. Dessutom är sömmarna tejpade vilket minimerar att fukten tränger sig in. Materialet är vindtätt men kan samtidigt andas. Det gör att barnet inte blir allt för varm trots den mycket goda isoleringsförmåga som overallen har. En overall som enligt Reima till och med skyddar mot ”äkta polarkyla”.

”Tål kryp och lek utan att läcka in eller gå sönder” / Reima.se

Gott betyg rakt över – Detaljer som avgör

En av de större testerna av babyoveraller anger att den lyckas med att få högsta betyg på nästan alla viktiga testpunkter. De familjer som fick testa overallen var även mycket nöjda med både funktion, hållbarhet och värme. Ofta är det smådetaljer som skiljer den åt mot andra testade overaller. I testet nämns exempelvis:

  • Reflexer

Det finns ovanligt många, och stora, reflexer på vinteroverall Gotland. Det kan tyckas som en liten detalj som går att åtgärda men att sy på egna reflexer rekommenderas inte på overaller som ska hålla fukt och väta ute.

  • Skydd upp mot halsen

En annan unik detalj är den mjuka kragen och ett skydd som sträcker sig ända upp under hakan. Därmed finns ingen hård och rivig kant – som annars kan förekomma på billigare overaller.

  • Håller tätt

De flesta overaller håller tätt när barnet leker in snön. Men det skiljer sig mellan de bättre, och de sämre, när barnet väljer att sitta i vattenpölen en längre stund. Men även på denna punkt får Reima mycket högt betyg i testet.