Hoppa till innehåll
Hem » Rätt fickor på vinterkläderna

Rätt fickor på vinterkläderna

  • av

Mängden fickor, var de är placerade och hur stora de är, är en viktig parameter när du väljer ytterkläder. Många är vi som har letat efter en ficka som mobilen går ner i, eller rotat runt i alla fickor efter hemnycklarna. Med genomtänkta fickor kan dessa irritationsmoment minskas.

Design, färg och material är det många som först tittar på när de ska välja termobyxor och jackor. Få tittar närmare på fickorna innan de har börjar använda plagget. Det kan leda till att de nya termobyxorna inte alls är så bra som du först tänkt.

Fickornas placering

Att placera fickor rätt är svårt, de ska vara naturligt att föra händerna dit och de ska gå att röra sig med saker i fickorna utan att de stramar och är i vägen. Det ska också finnas fickor som är isolerade där mobilens batteri kan hålla laddningen trots att det är minusgrader och som går att komma åt utifrån.

Benfickor är smidiga, men kalla och lätta att stöta i vilket gör att de inte är lämpliga mobilen, en innerficka som går att komma åt utifrån är ett bättre alternativ. Plånböcker och sittunderlag passar mycket bättre i benfickorna.

Stora fickor är inte alltid bättre

Om du bara har stora fickor kan det blir irriterande med saker som far runt och låter, ofta hamnar också då allt i en och samma ficka vilket kan kännas klumpigt och bli svårt att hitta det du ska ha.

Väl placerade fickor i olika storlekar är viktiga detaljer när plagg designas. För djupa fickor kan bli svåra att nå ner i och för grunda fickor kan ofta bli obekväma när de är fulla. Det kan vara smart att gå igenom klädernas fickor och se att de har en blandning av storlekar innan du bestämmer dig.

Inte för många fickor

Med bra placerade fickor i rätt storlek gör att det inte behövs så många fickor. Blir antalet fickor för många är det lätt saker som stoppas ner i dem är svåra att hitta, då kan du ofta bli ståendes och klappa på fickorna och rota runt i dem innan du hittar nycklarna eller plånboken.

Fickor kan också vara en svag punkt i de värmande lagren och om de blir många kan de minska de värmande egenskaperna.