Hoppa till innehåll
Hem » Tre tjocklekar på mössor för alla väder

Tre tjocklekar på mössor för alla väder

  • av

Mössor är värmande och skyddande, men en mössa som är för varm för vädret eller som blir blöt när det regnar eller snöar blir lätt obekväma. Genom att anpassa material och design till din aktivitet och vädret ute ökar chansen att det blir bekväm.

Med en mössa uppe på huvudet kan du hjälpa dina andra kläders värmande egenskaper, den blir som ett lock på toppen som hindrar kroppsvärme från att läcka ut.

Den tjocka och vindtäta mössan

För de dagar där du främst kommer att vara stilla i ett par minusgrader passar den rejäla mössan perfekt. Medan en tjock och välisolerad mössa en dag som bara har någon minusgrad och sol kan göra dig lite för varm och svettig, vilket i sin tur kan kyla ner dig senare.

Kombinera den gärna med en halsduk som tätar mellan jacka och mössa för ännu mindre läckage av kroppsvärme.

Den mellantjocka mössan, stickad eller i fleece

En mössa som är stickad eller i fleece andas och släpper igenom lite vind vilket gör att den torkar om du blir lite fuktig av svett eller vid lite nederbörd. den typen av mössa passar bra vid de flesta vardagliga tillfällena. I vardagen rör vi ofta på oss i en lågenergiskt tempo, vi handlar, går till bilen eller hämtar barnen på förskolan vilket håller igång värmen men inte allt för mycket.

För den som har känsliga öron kan en mössa med extra foder just över öronen vara bra. Det skyddar mot blåst och kyla just där men släpper ut överskottsvärme i övrigt.

Den tunna mössan eller pannbandet för den aktiva

Dagar då temperaturen ligger nära nollan eller när du ska ut och motionera passar det ofta bäst med en tunn mössa eller ett pannband. Många uppger att de får ont i öronen efter att ha varit ute när det är kallt, speciellt när det blåser. Ett tyg som skyddar öronen kan hjälpa till att minska obehaget, vilket en tunn mössa eller ett pannband ofta gör alldeles utmärkt. Den tunna mössan värmer lite, om du dessutom rör dig i skogen kan den minska skräp som pinnar och barr i håret.