Hoppa till innehåll
Hem » Din guide till en trendig pälsmössa

Din guide till en trendig pälsmössa

  • av

Sverige går mot kyligare tider och snart kommer temperaturen att ha sjunkit till långt under noll. Många är det som varje år möter dilemmat: Ska man vara snygg eller ska man ha mössa? Svaret stavas pälsmössa! Med en sådan på huvudet håller man sig varm samtidigt som det är snyggt och trendigt. Dock är det inte alla varianter som fortfarande är inne, och för att man ska hitta rätt i djungeln av mössor finns guiden nedan.
Här är årets HOT eller NOT när det kommer till den pälsbeprydda huvudbonaden:

HOT

  • Klassikern. Har fungerat i många år, och fungerar ännu. Gammal är ju trots allt äldst. En klassisk pälsmössa går bra både med och utan öronlappar!
  • Den svarta varianten. Mycket snyggt, lättmatchat och framför allt trendigt. Den går bra till alla vinterjackor och är riktigt läcker.

 

NOT

  • Den vita versionen av pälsmössan har gjort sitt. Den söta mössan gör att man alldeles för lätt ser ut som en maräng, alternativt någon som försöker vara en isprinsessa. Om det är looken man söker så visst, men annars rekommenderas en annan variant.
  • Den med bollar. De flesta olika alternativen har snören nertill på öronlapparna. Detta för att man lätt ska kunna knyta ihop den under hakan, vid snöstorm. Vissa klädkedjor har dock tagit det ett steg längre och lagt till små pälsbollar i änden på snöret. Även här är det lätt att det ser barnsligt ut!
  • Pälsbollsmössan. I två säsonger har uppstickaren pälsbollsmössan synts i var och varannan modeblogg. Nu är den på väg att försvinna helt. Den fick under sin storhetstid mycket kritik och hamnade snabbt i blåsväder (inte bara bokstavligt) på grund av djurplågeriet som låg bakom pälsbollen. Verkligen osmakligt och direkt in på NOT-listan!

 

Med denna guide i bakhuvudet vet man lätt vad det är som gäller i år. Det finns ingen anledning att frysa med såhär snygga alternativ i butik!