Hoppa till innehåll
Hem > Termobyxor Barn (140 cm)

TERMOBYXOR BARN (140 cm)

Ski Pants Jr

Swedemount

699 :-

Branäs Pants Jr 2.0

Swedemount

399 :-

BIB Pants Jr

Swedemount

799 :-

Colorado Softshell JR

Slade

639 :-

Termobyxor för barn - storlek 140 cm

Ovan visas utvalda termobyxor för barn i storlek 140. Genom att klicka på “Se hela utbudet” filtreras samtliga modeller i denna storlek fram hos E-butiken Sportshopen.se

Storlek eller ålder?

Det vanligaste är att tillverkare av termobyxor för barn anger storleken utifrån dess längd. Det kan exempelvis vara 110, 120 eller 140. I vissa fall förekommer även att det anges utifrån ålder, exempelvis 10-11år. Byxor med storlek 140 passar ungefär till en 9 -10-åring men det skiljer sig självklart stort i längd på barn i denna ålder.

Testa och byta

Testa alltid termobyxorna direkt när de levererats så att du har möjilghet att skicka tillbaka dem om de inte passar. Enligt distansköplagen har kunder som köper kläder online alltid minst 14 dagars öppet köp. De flesta butiker erbjuder däremot betydligt generösare villkor än så.

Olika stora beroende på märke

Didrikssons hemsida står det att företaget fått feedback om att det populära klädmärket är “något stora i storlekarna”. De rekommenderar därför kunder att välja den mindre storleken i det fall som valet exempelvis står mellan 130 eller 140.

Det kan alltså skilja relativt mycket mellan olika klädmärken och modeller. En del termobyxor är utformade för att sitta “slim” medan andra förväntas sitta betydligt mer löst.

Storlek 140 – Ett exempel

Nedan visas de mått som Didrikson använder på sina termobyxor till barn och storlek 140. Detta som en fingervisning om denna storlek, eller en annan bör väljas. Andra tillverkare har ungefär samma mått men, som tidigare nämnts, kan det skilja en del.

  • Ålder – Förväntad ålder vid storlek 140 är 9 till 10 år.
  • Bröstvidd – 67 cm. Mäts vid största bröstomfånget, runt skulderblad och bröst.
  • Midja – 60 cm. Mäts på smalaste stället över magen.
  • Stuss – 72 cm. Stuss mäts utifrån störst omfång på baken.
  • Innerbenslängd – 65 cm. Mäts från grenen och ner till golvet.

Reflexer!

Att få barn i 9-10 års ålder att använda reflexer är inte alltid lätt. Ett betydligt enklare alternativ är att välja termobyxor med reflexerande material. För ytterligare synlighet kan reflexspray för kläder användas på utvalda ställen på byxorna. Genom att ta för vana att förstärka det reflexerande materialet inför varje säsong kommer barnen synas betydligt bättre under vinterns mörkare timmar.

Frågor och svar

För termobyxor passar storlek 140 oftast för 9-10 åringar.

Skidbyxor är sydda för att möta behovet vid skidåkning. Generellt kan de bägge användas till liknande syfte. 

Helly Hansen, Five Season och Didrikson är exempel på populära och kända märken inom termobyxor för barn.